Keväällä iskee matkakuume!

Keväällä iskee kauhea matkakuume. Tulee valtava hinku päästä maistamaan hieman aikaisempaa kevättä johonkin vähän etelämpään! Tietty syksyllä haluttais lomalle myös kun päivä lyhenee ja satelee ja on synkkää, mutta silloin matkan järjestäminen tuntuu jotenkin työläältä. En tiedä miksi, mutta varaan aina lomamatkani ulkomaille keväällä, ennen hiirenkorvien puhkeamista Suomessa!

Taalla-saa-lomailla-alasti-Katso-mista-loytyy-lahin-nakuhotelli-varaahotelli

Olen taas vaihteeksi seurannut matkoja mihin voisin lähteä. Se Lontoo nyt jää, mutta jos tekisin jonkin vähemmän aktiivisen lomareissun johonkin ihanaan paikkaan, vaikka Venetsiaan ja johonkin itäisemmän Euroopan maahan, vaikka Slovakiaan. Seuraan tietysti tarjousmatkoja. Varaan aina matkan sen mukaan, millaisen tarjouksen löydän. Tosi hyviä tarjouksia olen bongannut Alennuskoodeja.fi -sivustolta, jota seuraan joka tapauksessa muutenkin. Sieltä löytyy enimmäkseen hotellitarjouksia, mutta kyllä sieltä saa alekoodeja ihan pakettimatkoihinkin. Sivustolla jaetaan siis kaikenlaisia alekoodeja, joita käytän esim kun ostan vaatteita tms netistä.

Jotta parhaat tarjoukset voi bongata alennusmatkoja kannattaa mun mielestä seurata jo useita kuukausia ennen suunniteltua lomaa. Näin saat vähitellen käsitystä hintatasosta ja osaat iskeä kiinni heti, kun löytyy joku erityisen halpa paketti! Sitten matkatoimistoilla ja hotellivaraussivustoilla saattaa olla tyyliin viikonlopun supertarjouksia, voimassa muutaman päivän, ja näistä olenkin saanut parhaat alennukset! Nää on hullujen päivien tarjouksiin verrattavia superhalpoja matkoja, joissa voi päästä esim Roomaan neljäksi päiväksi lentoineen ja hotelleineen satasella per nuppi!

Myös kotimaan hotelleja varaan tuon sivuston alekoodien perusteella. Siellä jaetaan esim Hotellimaailman tarjoukset ja alennuskoodit sekä kampanjat, ja Hotellimaailmahan välittää suurimman osan suomalaisista hotellihuoneista! Myös ihania kylpyläviikonloppuja olen saanut sieltä edullisesti.

Suunnittelin tosiaan nyt Slovakiaa tähän keväälle. Muutamat ystäväni ovat käyneet siellä ja kehuivat kovasti. Sehän on hyvin keski-eurooppalainen maa, mutta hintatasoltaan esim Tsekkiä paljon alempana. Katsoin Forex pankin tekemään hintavertailua matkakohteista, niin hintataso oli Slovakiassa Suomeen verrattuna muistaakseni jotain 55-60%! Se on siis melkein puolet halvempi kuin Suomi! Ois mukava tehdä pitkästä aikaa jotain edullisia vaate- ja kenkäostoksia, kun viime vuosina olen käynyt hintatasoltaan lähes Suomen tasolla olevissa maissa, niin ei niistä raaski ostaa mitään ellei juuri ole tarvista.

Slovakiassa on lisäksi Keski-Eurooppalainen historia mikä mua keihtoo kovasti. Linnat, keskiaikaiset kaupungit, feodalismin jäljet… kaikki tämä näkyy. Toisaalta olisi kiinnostavaa nähdä, miten maan punainen historia näkyy tänä päivänä. Monet kehuvat myös slovakialaista ruokaa, se on melko keski-eurooppalaista mutta siinä on vähän itäisempiä vaikutteita, mistä pidän! Parasta ruokaa saa mun mielestä nimittäin Venäjällä, ja jos Slovakiassa tehdään likikään yhtä hyvää ruokaa, niin oksat pois! Olisi kiinnostavaa käydä myös Slovakiassa maaseudulla, nähdä miten siellä on esim maatalouden tila. Oikeastaan minulla ei ole siitä minkäänlaista ennakkokäsitystä edes. Pitäisi vain selvittää löytyisikö joku tila jossa vierailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 + = 16